Maślany, ciepły i niezwykle lepki! Ten przepyszny bekon z serem to niesamowity sposób na dobry początek dnia. Utrzyma nas w cieple i zapewni sytość na wiele godzin! Zobaczmy więc, jak przyrządzić ten biwakowy rarytas.
Składniki
- 14 bułek (rozmrożonych, jeszcze zimnych)
- 1/4 szklanki roztopionego masła
- 8 pasków ugotowanego boczku (porwać na małe kawałki)
- 2 szklanki startego sera cheddar
Przygotowanie
Ten prosty przepis na kempingowy przysmak jest idealny do przygotowania szybkiego, domowego posiłku. I jest bardzo duża szansa, że stanie się on dla nas najbardziej ulubioną potrawą na świeżym powietrzu.
Zacznijmy od rozmrożonych, ale wciąż zimnych bułeczek. Na początek musimy przekroić bułki na pół. Następnie do kotła myśliwskiego wlewamy roztopione masło. Bułeczki otaczamy w maśle z każdej strony i układamy obok siebie w kotle myśliwskim / garnku żeliwnym.
Wierzch bułek posypujemy boczkiem i serem (ilość boczku i sera zależy od naszych preferencji). Następnie bierzemy pokrywkę, przykrywamy kociołek i czekamy chwilę, aż bułki podwoją swój rozmiar.
Później gotujemy całość przez 20-25 minut. A po upływie czasu zdejmujemy kociołek z ognia i cieszmy się nowym ulubionym posiłkiem obozowym!